Çalışmalarım

Naz Işıksoy, çalışmalarında genellikle paranormal, varoluş psikanalizini, erotizmi ve din ile felsefenin insanlara dokunuşunu ilham alıyor. Bu kuramlar altında kendi ve çevresinin benliğinin deformasyonlarını oluştururken gerçek ile soyut kavramların ayrımını sorgulamayı sağladığını vurguluyor.

Multi-disipliner çalışan bir sanatçıdır. Eğitimini almış olduğu tasarım ve doku kuramını, digital, canvas, ahşap ve alternatif çeşitli tabanlar üzerinde çalışmalara uyarlamaktadır. Kullanılan materyallerin seçiminde özgür, limitsiz ve kontrolsüz olunması, karakter dilini oluştururken bireyselleşmeye ve benliğini çözümlemesine olanak sağladığını savunuyor.

Sanatçı, insan benliğinin birkaç temelden süregeldiğine inanıyor.

‘SUFI’ , ‘HİKARİ’ , ‘DİRİM’, ‘VAROLUŞ SENİN ELİNDE’ ve , ‘KAGE’ serileri Naz Işıksoy tarafından size benlik yansımasıdır.

Hakkımda

Naz Işıksoy 1995 yılında Bursa’da doğdu. 2013’ te Bursa’da resim ve sanat atölyesinde temel sanat eğitimi aldı. 2019 yılında Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Moda Tasarım Bölümü’nden onur belgesi ile mezun oldu.

Santral İstanbul’da “SIMULATION” koleksiyonu ile giyilebilir sanat adı altında kapsül koleksiyon olarak hazırladığı kişisel defilesini Bilgi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdi. Avrupa ve Türkiye’de ulusal/yerel sergi & sempozyumlara katılan Naz Işıksoy, günümüzde ağırlıklı resim olmak üzere multi-disipliner bir sanatçı olarak faaliyet göstermektedir. Işıksoy, resim, dijital manipülasyon, dekorasyon, moda tasarım ve heykel enstalasyon alanlarında üretimlerini yarı zamanlı Bodrum Gümüşlük’te, ağırlıklı olarak İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Naz Işıksoy

Kişisel Bakış Açısı

Her varlığın içinde birden fazla karakter olduğunu biliyor olacaksak, içimizde saklı olanı, başkalarına göstermekten çekindiğimiz diğer karakterlerimizi birbirimize ve kendimize şeffaf olmak için, dışarı çıkartmak adına bir şeyler yapmalıyız düşüncesindeyim. Görünmeyen alt benliğin ve birden fazla olan kişiliklerimizin bozukluk yarattığı aşikar. Bunların şu an ki yaşamamızı etkilediğine inanıyorum.

Karşıt tepki oluşturma tekniği , idealleştirilmiş veya deforme edilmiş benliği gerçek benliğe en çok yabancılaştıran savunma mekanizmasıdır. Cinsellik, erotizm, din ve felsefe bunun en temel örneğidir. Topluma ve kendimize karşı savunma mekanizması geliştirmemizi sağlar.

Kullandığım bazen de tekniğini paylaşmadığım bazı malzemeler bir nevi bu tabuların benim zihnimde metaforu olmakta ve benim yansımam ile sizin savunma mekanizmanızı yıkmaya çalışmaktadır. Sonucunda çıkan bu eserlerin size yansıması, size çıkarımlar sağlaması benim için bunu heyecanlı kılan an olmak ile birlikte misyonumdur.

Zihnime hoş geldiniz Azizim.

?